De minimale leeftijd voor de ATC selectie is 17 jaar en voor de vliegopleiding is de minimale leeftijd 18 jaar. Voor de maximale leeftijd adviseren wij 28 jaar op het moment van aanmelding. 

De vereiste vooropleiding is HAVO of VWO - Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid met tenminste de vakken wiskunde en natuurkunde. Op HAVO niveau is het profielkeuzevak wiskunde B een pré, geen vereiste. MBO-4 studenten met een technische achtergrond en zeer goede studieresultaten kunnen na een persoonlijk gesprek deelnemen aan de selectieprocedure. Een HAVO of VWO diploma mag aangevuld zijn met een deelcertificaat voor natuurkunde of wiskunde, zie het Boswell Beta Instituut.

Om toegelaten te worden tot de ATC vliegopleiding vereisen we een zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, evenals een Nederlandse nationaliteit met een vaste woonplaats in Nederland.

Het dragen van een bril hoeft geen belemmering te zijn om aan de vliegopleiding te beginnen. Een Aeromedisch Instituut of de KLM Health Services te Schiphol-Oost kan je hierover informeren. Kleurenblindheid is niet toegestaan. Een vliegmedische keuring klasse 1 en een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) is een eigen verantwoordelijkheid en moet je voor aanvang van de vliegopleiding kunnen overhandigen.

Heb je vragen over de toelatingseisen dan mag je ons altijd benaderen, T: 0548 - 657764 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger