De minimale leeftijd voor de ATC selectie is 17 jaar en voor de vliegopleiding is de minimale leeftijd 18 jaar. Voor de maximale leeftijd adviseren wij 26 jaar op het moment van aanmelding. De vereiste vooropleiding is VWO – Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid en HAVO - Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid met Wiskunde B als profielkeuzevak. Goede studieresultaten zijn een pré. MBO studenten komen niet in aanmerking voor de vliegopleiding en worden niet tot een selectieprocedure toegelaten.

Eveneens is een vereiste voor de ATC vliegschool dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal en dat je beschikt over een Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een EU lidstaat. 

Het dragen van een bril hoeft geen belemmering te zijn om aan de vliegopleiding te beginnen. Een Aeromedisch Instituut of de KLM Health Services te Schiphol-Oost kan je hierover informeren. Kleurenblindheid is niet toegestaan. Een vliegmedische keuring klasse 1 en een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) is een eigen verantwoordelijkheid en moet je voor aanvang van de vliegopleiding kunnen overhandigen.

Voor het financieringsarrangement van de ATC vliegopleiding is een Nederlandse nationaliteit een voorwaarde alsmede dat je in Nederland een vaste woon- of verblijfplaats moet hebben.
Een omscholing vanuit een jarenlange werksituatie wordt niet gefinancierd.

Elk studiejaar heeft ATC vliegschool een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar om reden dat het monitoren en coachen van eigen leerlingen een hoge prioriteit heeft. De prognose is 20 ATC studenten per studiejaar.

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger