De Nederlandse studenten worden in een Engelstalige klas met Duitse studenten ingedeeld. Op deze manier wordt ook de Duitse taal bevorderd. De ATC studenten kunnen aan het einde van de theorie grondschool in Bremen een examen doen voor een Goethe B2 certificaat om de eigen marktpositie binnen de Lufthansa Group te vergroten. 

Binnen de Lufthansa Group zijn luchtvaartmaatschappijen aangesloten die Engelstalig georiënteerd zijn. De European Flight Academy is daarnaast preferred supplier voor Aegean Airlines, Transavia en WOW Air. Afgestudeerde piloten zijn aangenomen bij Ryanair, Easyjet en Norwegian. In Nederland zijn ATC piloten geplaatst bij TUI Nederland.

De assessments voor Eurowings, SunExpress Germany, Brussels Airlines, TUI Germany, Condor, Aegean Airlines, Transavia en WOW Air zijn 'in-house' bij de European Flight Academy of bij de luchtvaartmaatschappij. De studieresultaten worden na overleg en met goedkeuring van de student gedeeld met de luchtvaartmaatschappij.

Een DLR test kan een onderdeel zijn van een selectieprocedure bij een Europese of Duitse luchtvaartmaatschappij. Een DLR test is een sensomotorisch en psychologisch onderzoek waarbij de beroepsmatige en persoonlijke competenties van piloten worden getoetst. Deze is opgesteld door het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum te Hamburg en kan ook in het Engels afgenomen worden.  

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger