De selectieprocedure voor de vliegopleiding kan elke maand gestart worden en duurt gemiddeld 2 maanden. Als je een selectiefase uitstekend hebt doorlopen, ga je door naar een volgende fase. Voor deelname aan de ATC vliegopleiding moeten alle fases van de selectieprocedure succesvol zijn afgerond.

Selectieprocedure:
Motivatiegesprek
Een motivatiegesprek met een commissie voor toelating tot selectie is een eerste bekwaamheidsbeoordeling. Gevraagd wordt een CV, levensbeschrijving, motivatiebrief en een businessplan te overhandigen. Het gesprek richt zich op de motivatie, luchtvaart interesse, bekwaamheid en algemene achtergrond van de aspirant piloot. Eveneens kijken we of je kan voldoen aan de eisen van de Lufthansa Group.

Psychologisch Onderzoek
Gekeken wordt of je bekwaam bent een professioneel piloot te worden en of je over voldoende capaciteiten beschikt om binnen de gestelde tijd de vliegopleiding af te ronden. 

Assessment Lufthansa Group
Na een succesvolle preselectie wordt je in Hamburg uitgenodigd voor een Engelstalige assessment door de European Flight Academy. Gedurende twee dagen worden verschillende testen afgenomen. Je krijgt een biografisch en persoonlijkheidsonderzoek, operationele en mentale vaardigheden worden getoetst, sensomotorische testen, er zijn oplossingsgerichte testen en testen waarbij de sociale-interactionele vaardigheden (communicatie en samenwerking) getoetst worden. Aansluitend is een interview met een commissie vanuit de Lufthansa Group.

Eindgesprek
Ter afsluiting van de selectieprocedure hebben we in Holten een eindgesprek en geven we vooral feedback.

Aan de selectieprocedure zijn geen kosten verbonden.
Een vliegmedische keuring EASA Klasse 1 en een V
erklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) is een eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden voor de selectieprocedure kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de contactpagina.

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger