De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft een samenwerking met de European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie bij een luchtvaartmaatschappij. 


Lufthansa Aviation Training introduceert voor Nederlandse studenten in samenwerking met ATC vliegopleiding een opleiding tot verkeersvlieger met een financiële ondersteuning. De geselecteerde studenten ontvangen aan het begin van de vliegopleiding een tegemoetkoming in de studiekosten en na afstuderen kunnen de opleidingskosten voldaan worden na aanname bij een luchtvaartmaatschappij. 


Heb je altijd piloot willen worden? Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida of Arizona en de vervolg praktijktraining in Noord-Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock-Laage naar Internationale vliegvelden als Hambrug en Düsseldorf te vliegen? De Multi Crew training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een Full-Motion jet simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving?

Begin 2018 heeft Lufthansa Aviation Training de ab-initio opleidingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in de USA gebundeld tot de European Flight Academy GmbH. Beide opleidingsmodulen, zowel ATPL als MPL, leiden op voor een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group of bij een partner luchtvaartmaatschappij. Voor de Nederlandse studenten ligt de nadruk op de ATPL opleiding. Alle cockpitopleidingen beginnen met een theorie opleiding van 12 maanden in Bremen of Zurich.

Na een succesvolle selectie worden de Nederlandse studenten ingedeeld in een Engelstalige klas met Duitse studenten. Op deze manier wordt ook de Duitse taal bevorderd. De ATC studenten kunnen aan het einde van de vliegopleiding een examen doen voor een Goethe B2 certificaat om de eigen marktpositie binnen de Lufthansa Group te vergroten.


Financiering ATC Vliegopleiding
Startende studenten ontvangen in het studiejaar 2018 een Sign-On-Bonus van 20.000,- EURO. Twee mogelijkheden worden geboden om de studiekosten voor de opleiding tot verkeersvlieger te financieren. De ATC vliegopleiding heeft een financieringsarrangement bij een Nederlandse bank, die aansluit op de carrière van een piloot. Studenten kunnen voor de opleidingskosten een financiering aanvragen, zonder een borgstelling van ouders. De Lufthansa Aviation Training biedt een mogelijkheid om na afronding van de vliegopleiding en na aanname bij een luchtvaartmaatschappij de opleidingskosten te voldoen. 


INFORMATIEBIJEENKOMST
De aankomende informatiebijeenkomsten zijn op:
Maandag 18 juni 2018, 13.30 uur te Holten - vol
Dinsdag 26 juni 2018, 13.30 uur te Holten - vol
InfoEvent European Flight Academy & ATC vliegopleiding, 5 juli 2018 te Amsterdam Schiphol  
Donderdag 12 juli 2018, 13.30 uur te Holten - vol
Dinsdag 31 juli 2018, 13.30 uur te Holten
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. 

INLOOPDAGENWil je meer weten over de ATC Vliegopleiding?
Elke week zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. Je mag een voorkeur voor een dag doorgeven dan gaan wij kijken of het passend is en een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger