De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft een samenwerking met de European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. De opleidingskosten kunnen met een studievoorschot voldaan worden.


Heb je altijd piloot willen worden?

Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida of Arizona en de vervolg praktijktraining in Noord-Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock-Laage naar Internationale vliegvelden als Hambrug en Düsseldorf te vliegen? De MCC training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een Full-Motion jet simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving....


De ATC vliegopleiding heeft in Europa als enige een partnerschap met de European Flight Academy GmbH in de opleidingen tot verkeersvlieger voor de Lufthansa Group. Het monitoren en coachen van eigen studenten heeft een hoge prioriteit. In het begin zal het meer georiënteerd zijn op de selectieprocedure en de basisopleiding, later in de opleiding zal het meer operationeel gerelateerd zijn en ter voorbereiding op het vliegen bij de luchtvaartmaatschappij. 

Begin 2018 heeft Lufthansa Aviation Training de ab-initio opleidingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in de USA gebundeld tot de European Flight Academy GmbH. Beide opleidingsmodulen, zowel ATPL als MPL, leiden op voor een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. Voor de Nederlandse studenten ligt de nadruk op de ATPL opleiding. Alle cockpitopleidingen beginnen met een ATPL theorie grondschool van 12 maanden in Bremen of Zurich. 

De pre-selectie in Nederland is een eerste beoordeling of je kan voldoen aan de eisen voor de opleiding tot verkeersvlieger en de cockpitfunctie voor de Lufthansa Group. Onder andere wordt gekeken of je past bij de Duitse luchtvaartcultuur omdat zowel de opleiding en de typetraining bij de luchtvaartmaatschappij in Duitsland plaatsvinden. We noemen dit "culture fit", een belangrijk item in de gehele selectieprocedure.

De ATC vliegopleiding en de European Flight Academy delen informatie om de selectie en de opleiding te bevorderen. De prestaties en studieresultaten van ATC studenten worden middels een studentenvolgsysteem gemonitord. 

Naast de reguliere klassen kunnen de luchtvaartmaatschappijen Austrian en Swiss eigen MPL klassen faciliteren. ATC heeft de exclusiviteit om in de Engelstalige MPL klassen studenten te plaatsen. 


Studievoorschot ATC studenten 
De Lufthansa Aviation Training heeft het mogelijk gemaakt om de opleidingskosten middels een renteloos studievoorschot te kunnen voldoen. Vooraf aan de ATPL of MPL opleiding voldoet de student een verwaltungsgebühr, een beheervergoeding en een eerste termijn. De resterende opleidingskosten kunnen na afronding van de vliegopleiding vanuit het salaris bij de luchtvaartmaatschappij voldaan worden. 


Garanties vanuit ATC en EFA
-   Uitval tijdens de opleiding buiten jouw schuld om,
    is kwijtschelding van de opleidingskosten en aanvullend gedekt door ATC
-   Uitval tijdens de opleiding vanwege medische redenen, is gedekt door Lufthansa Aviation Training
-   Extra theorie- en praktijktraining tijdens de opleiding is kosteloos
-   Monitoren van eigen studenten middels een studentenvolgsysteem
-   Pilot Support ook na afronding basis opleiding, tijdens TR training
-   Financiering opleidingskosten vanuit studievoorschot Lufthansa Aviation Training
-   Renteloos voor de hele looptijd (Rente is 0%)
-   Aflossingsvrij totdat baan aangeboden wordt binnen de Lufthansa Group
-   Aflossing vanuit salaris als First Officer bij de Lufthansa Group 

Geen extra kosten voor een Type Rating (TR); via de ATPL opleiding is de TR onderdeel van de training bij de Lufthansa Group en via de MPL opleiding is de TR onderdeel van het MPL brevet. 


INFORMATIEBIJEENKOMST
Informatie over de opleiding tot verkeersvlieger & selectieprocedure
Je bent welkom op:
Donderdag 13 juni 2019, om 13.30 uur te Holten -vol-
Donderdag 4 juli 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 25 juli 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 8 augustus 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 29 augustus 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 19 september 2019, om 13.30 uur te Holten
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. 


AANMELDEN Pre Selectie - Selectieprocedure
Voor aanvang van de ATC/EFA selectieprocedure adviseren we eerst een informatiebijeenkomst bij te wonen. 
Aanmelden voor een selectie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onderstaand formulier.
Daaropvolgend ontvang je een aanmeldingsformulier met informatiebrief per e-mail. 

INLOOPDAGENWil je meer weten over de ATC Vliegopleiding?
Elke week zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. Je mag een voorkeur aangeven voor een dag, dan gaan wij kijken op het passend is en een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger