UPDATE COVID-19 Pandemie
De Lufthansa Group heeft het besluit genomen om alle opleidingen voor nieuwe studenten stop te zetten voor onbepaalde tijd. In het belang van de gezondheid van studentpiloten, stafleden en sollicitanten zijn ingrijpende beslissingen genomen. Daarbij wordt op het moment een herstructureringsplan voor de gehele Lufthansa Group Airlines vormgegeven. Dientengevolge zijn alle informatiebijeenkomsten en Info Events opgeschort. Wil je graag informatie ontvangen dan kunnen we een telefonische afspraak inplannen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
De trainingslocaties in Duitsland en de USA zijn op het moment gesloten. De training word geleidelijk per klas weer opgeschaald. Het ATC kantoor is eveneens gesloten, wel zijn we per email te bereiken. Je bent van harte welkom om vragen te stellen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Iedereen wensen we heel veel sterkte toe in deze zeer onvoorziene periode!! 

_________________________________


De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft een jarenlange samenwerking met de European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. De opleidingskosten kunnen na afronding van de vliegopleiding, middels een financieringsovereenkomst met de Lufthansa Group voldaan worden.


Heb je altijd piloot willen worden?

Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida of Arizona en de vervolg praktijktraining in Noord-Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock-Laage naar Internationale vliegvelden als Hambrug en Düsseldorf te vliegen? De MCC training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een Full-Motion jet simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving....


De ATC vliegopleiding heeft in Europa als enige een partnerschap met de European Flight Academy GmbH in de opleidingen tot verkeersvlieger voor de Lufthansa Group. Het monitoren en coachen van eigen studenten heeft een hoge prioriteit. In het begin zal het meer georiënteerd zijn op de basisopleiding, later in de opleiding zal het meer operationeel gerelateerd zijn en ter voorbereiding op het vliegen bij de luchtvaartmaatschappij. 
De ATC vliegopleiding is geaccordeerd door Lufthansa Aviation Training.

In 2017 heeft Lufthansa Aviation Training de ab-initio opleidingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in de USA gebundeld tot de European Flight Academy GmbH. Beide opleidingsmodulen, zowel ATPL als MPL, leiden op voor een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. Voor de Nederlandse studenten ligt de nadruk op de ATPL opleiding. Alle cockpitopleidingen beginnen met een ATPL theorie grondschool van 12 maanden in Bremen of Zurich. 

De ATC vliegopleiding en de European Flight Academy delen informatie om de opleiding te bevorderen. De prestaties en studieresultaten van ATC studenten worden middels een studentenvolgsysteem gemonitord. Het Nederlandse team en het Duitse team werken al jaren samen in de opleiding tot verkeersvlieger.

Naast de reguliere klassen kunnen de luchtvaartmaatschappijen Austrian en Swiss eigen MPL klassen faciliteren. ATC heeft de exclusiviteit om in de Engelstalige MPL klassen studenten te plaatsen. 

Binnen de Lufthansa Group zijn geen extra kosten voor een Type Rating (TR); via de ATPL opleiding is de TR onderdeel van de training bij de LHG luchtvaartmaatschappij en via de MPL opleiding is de TR onderdeel van het MPL brevet. 


INFORMATIEBIJEENKOMST
Informatie over de opleiding tot verkeersvlieger & selectieprocedure
De informatiebijeenkomsten worden voortgezet op een latere datum.
(Max. 2 introducés)

AGENDA informatiebijeenkomst
- Introduction
- Job Profile and Routines
- Brief Profile of Lufthansa Group and Flight Training
- Your Path into a Lufthansa Group Cockpit
- Requirements and Selection Proces
- Course of Training
- Fees and Financing

Wij vinden het heel belangrijk dat toekomstige piloten goed geïnformeerd zijn over de opleidingen voor de Lufthansa Group en de luchtvaart in het algemeen. Zo ook over de inzet die gevraagd wordt om de opleiding tot verkeersvlieger met goede resultaten te doorlopen.


AANMELDEN Pre Selectie - Selectieprocedure
Voor aanvang van de selectieprocedure adviseren we eerst een informatiebijeenkomst bij te wonen. 
Aanmelden voor een selectie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het aanmeldingsformulier.
Een aanmeldingsformulier en een informatiebrief ontvang je op een informatiebijeenkomst in Holten.

INLOOPDAGENWil je meer weten over de ATPL / MPL  vliegopleidingen?
Elke week zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. Je mag een voorkeur aangeven voor een dag, dan gaan wij kijken op het passend is en een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger