Waar is de ATC vliegopleiding gevestigd?

ATC vliegopleiding is gevestigd in Nijverdal, aan de Jan van Galenlaan 14. Nijverdal ligt in het Oost Nederland, vanaf de A1 gezien aan de andere kant van de Holterberg - Sallandse Heuvelrug. De ATC trainingslocatie is in Holten gevestigd. De informatiegesprekken en informatiebijeenkomsten worden zowel in Nijverdal als in Holten gegeven. De selectie voor de Lufthansa Group wordt in Nederland en in Hamburg afgenomen. De vliegtraining wordt bij de European Flight Academy in Bremen, Vero Beach of Goodyear in de USA, Rostock-Laage, Frankfurt en/of Berlijn gegeven.
 

Kan ik elk moment met de selectie en de ATC vliegopleiding beginnen?

De selectie kan elk moment gestart worden. Een selectieprocedure is behoorlijk intensief daarom adviseren wij deze goed in te plannen met school, studie en/of examen. De vliegopleiding voor de Lufthansa Group start op meerdere momenten gedurende het jaar.

 

Als ik wordt afgewezen tijdens de selectieprocedure, mag ik deze dan nog een keer proberen?

De selectieprocedure bij Interpersonal mag na 24 maanden opnieuw aangevraagd worden. 

 

Wat houdt de samenwerking tussen de European Flight Academy en ATC vliegopleiding in?

In Europa is ATC vliegopleiding de enige partner van de European Flight Academy die de opleiding tot verkeersvlieger aan eigen studenten mag aanbieden. Dit houdt in dat ATC zowel in de selectie, tijdens de opleiding, met de sollicitatie binnen de Lufthansa Group en tijdens de TR training bij de luchtvaartmaatschappij de studenten monitort en coacht.

De ATC vliegopleiding heeft heel veel ervaring met de Lufthansa - EFA opleiding en is bekend met de Lufthansa methodiek en als zodanig geven wij sturing aan onze eigen studenten. De EFA faciliteert een Europese opleiding en voor Nederlandse studenten is de EFA een samenwerking aangegaan met de ATC vliegopleiding. Wij begeleiden onze studenten heel persoonlijk.
Elke fase is nieuw en bij elke nieuwe fase komen nieuwe vragen. ATC en EFA hebben veel overleg, reports en vorderingen worden gedeeld en tijdens de opleiding hebben wij veel contact met onze studenten en spreken wij ze op de locaties in Bremen, Frankfurt en Rostock-Laage. In de grote Lufthansa Group vinden wij persoonlijk contact met onze eigen studenten belangrijk.
 
De verschillen zijn niet groot tussen Duitsland en Nederland maar in een periode wanneer je uitmuntende prestaties moet leveren en de studiedruk hoog is dan kunnen de verschillen groter worden. ATC vliegopleiding ondersteunt je in alle fases van jouw carrière binnen de Lufthansa Group en geeft waar nodig extra trainingssessies en coaching. In het begin zal dit meer georiënteerd zijn op de selectie en de basisopleiding maar later in de opleiding zal het meer operationeel en Airline gerelateerd zijn. 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger