Waar is het Aircrew Training Center gevestigd?

ATC vliegopleiding is gevestigd in Nijverdal, aan de Jan van Galenlaan 14. Nijverdal ligt in het Oost Nederland, vanaf de A1 gezien aan de andere kant van de Holterberg - Sallandse Heuvelrug. De ATC trainingslocatie is in Holten gevestigd. De informatiegesprekken en informatiebijeenkomsten worden zowel in Nijverdal als in Holten gegeven. De selectie voor de Lufthansa Group wordt in Nederland en in Hamburg afgenomen. De vliegtraining wordt bij de European Flight Academy in Bremen, Vero Beach of Goodyear in de USA, Rostock-Laage, Frankfurt en/of Berlijn gegeven. De ATC vliegopleiding wordt met een Familiarisatie training in Holten afgerond.

 

Kan ik elk moment met de selectie en de ATC vliegopleiding beginnen?

De selectie kan elk moment gestart worden. Een selectieprocedure is behoorlijk intensief daarom adviseren wij deze goed in te plannen met school, studie en/of examen. De vliegopleiding voor de Lufthansa Group start op meerdere momenten gedurende het jaar.

 

Als ik wordt afgewezen tijdens de selectieprocedure, mag ik deze dan nog een keer proberen?

De selectie bij de Lufthansa Group en Eurowings Group is eenmalig. Omdat tijdens de selectieprocedure gekeken wordt naar al je talenten en capaciteiten adviseren we niet te jong met een selectie te starten. 

  

 

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger