Waar is het Aircrew Training Center gevestigd?

Het kantoor is gevestigd in Nijverdal aan de Jan van Galenlaan 14. Nijverdal ligt in het Oost Nederland, vanaf de A1 gezien aan de andere kant van de Holterberg - Sallandse Heuvelrug. De informatiegesprekken en intakegesprekken zijn in Nijverdal. De vliegopleiding wordt hoofdzakelijk in Frankfurt en Rostock-Laage in Duitsland en in de USA gegeven. De trainingen in Nederland worden in Holten gegeven of op locatie rond Schiphol.

 

Kan ik elk moment met de selectie en de ATC vliegopleiding beginnen?

De selectie kan elk moment gestart worden. Een selectieprocedure is behoorlijk intensief daarom adviseren wij deze goed in te plannen met school, studie en/of examen. De ATC vliegopleiding is gebonden aan een startdatum. De eerst volgende klassen starten in januari, maart en mei 2017.

 

Als ik wordt afgewezen tijdens de selectieprocedure, mag ik deze dan nog een keer proberen?

De selectie is eenmalig. Omdat tijdens de selectieprocedure gekeken wordt naar al je talenten en capaciteiten adviseren we niet te jong met een selectie te starten. Wij adviseren een minimale leeftijd van 17 jaar.

  

Is een financiering van de opleidingskosten mogelijk zonder een borgstelling?

Een financiering voor tweederde van de opleidingskosten is mogelijk via een consumenten krediet van ouders of derden. Op het moment zijn we vergaand in gesprek voor een financiële dekking van de ATC opleidingskosten, eveneens zal dan een garantiefonds voor ATC piloten beschikbaar zijn.

 

Hoe lang bestaat de samenwerking tussen Aircrew Training Center en Lufthansa Aviation Training Pilot Academy?

Sinds juni 2013 hebben we een samenwerking met Lufthansa Aviation Training Pilot Academy. In januari 2017 zijn alle Engelstalige trainingsorganisaties van Lufthansa en Swiss samengevoegd in de European Flight Training. De locatie voor ATC piloten blijft in Frankfurt, Duitsland. De ATPL training en simulator training wordt in Frankfurt geven en de eerste praktijktraining in de USA of Rostock-Laage, Duitsland. Het instrument vliegen en Multi-Engine vliegen wordt vanuit Rostock-Laage gegeven. Daarna volgt de Airline Transition Course bij ATC in Holten.

 

De ATC vliegopleiding wordt in het Engels gegeven, ook de Airline Transition Course?

De Airline Transition Course wordt in Holten of op locatie in Nederland en veelal in het Nederlands gegeven. De ATC instructeurs en examinatoren hebben allemaal een Airline achtergrond en de trainingen worden vanuit een Airline methodiek gegeven. Met de Airline Transition Course wordt je voorbereid op een Europees assessment en zullen sommige items in het Engels gegeven worden.

 

De visie van het Aircrew Training Center is dat juniore piloten een brede basis moeten hebben met zoveel mogelijk vliegervaring?

Het Aircrew Training Center is in 2009 opgericht, net toen de crises in de luchtvaart begon en de luchtvaartmaatschappijen geen juniore piloten aannamen. Onze visie is dat een juniore piloot marketable moet zijn en ervaring moet kunnen opdoen voor minimaal 500 vlieguren binnen een luchtvaart environment als co-piloot. Vanaf het begin heeft het Aircrew Training Center de mogelijkheid gehad ATC piloten een eerste baan aan te bieden bij een luchtvaartmaatschappij. De TR training was een laatste fase van de ATC vliegopleiding en na de Base Check, kreeg de ATC piloot een contract voor één jaar bij een luchtvaartmaatschappij aangeboden, inclusief een maandsalaris en per diem. De gehele ATC vliegopleiding met inbegrepen van een selfsponsored TR training en een eerste jaar in dienst als co-piloot bij een luchtvaartmaatschappij werd tot 2016 aangeboden voor 125.000,- EURO.

Sinds 2017 is te merken dat de vraag naar afgestudeerde piloten iets toeneemt en de aanname condities bij de luchtvaartmaatschappijen verbeteren. De luchtvaart is groeiend, ook de IATA (International Air Transport Association), voorziet een stabiele evenwichtige groei voor de komende jaren. De laatste maanden is te zien dat bijvoorbeeld een type bevoegdheid met een bond clausule wordt aangeboden. De faciliteit van Lufthansa Aviation Training group in Frankfurt is enorm, ATC piloten worden middels een jet simulator training (Airline Competance SIM training) heel goed voorbereid op een type bevoegdheidtraining voor een luchtvaartmaatschappij. Alle Engelstalige trainingsorganisaties van Lufthansa en Swiss zijn per 1 januari 2017 samengevoegd in de European Flight Training. Dientengevolge richten wij ons sinds januari 2017 volledig op de ATC vliegopleiding, de samenwerking met Lufthansa - European Flight Training, de Airline Transition Course en Recruitment Support bij Europese luchtvaartmaatschappijen of bij luchtvaartmaatschappijen binnen het netwerk van Lufthansa.

ATC heeft met de Airline Transition Course een aanvullende training opgezet die meer ingaat op de operationele kant van het vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. Deze training sluit heel goed aan op de integrated vliegopleiding van Lufthansa - European Flight Academy en zal de afgestudeerde ATC piloot meer operationele kennis meegeven en daardoor ondersteunen met een sollicitatieprocedure bij een luchtvaartmaatschappij.

Het Aircrew Training Center biedt een EASA-FCL CPL intergrated vliegopleiding aan, inclusief een Airline Competance Course (MCC - Jet Simulator Training) en een Airline Transition Course voor 88.500,- EURO.
www.pilootwordenjouwtoekomst.nl

 

 

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger