Waar is het Aircrew Training Center gevestigd?

Het kantoor is gevestigd in Nijverdal aan de Jan van Galenlaan 14. Nijverdal ligt in het Oost Nederland, vanaf de A1 gezien aan de andere kant van de Holterberg - Sallandse Heuvelrug. De informatiegesprekken en intakegesprekken zijn in Nijverdal. De vliegopleiding wordt hoofdzakelijk in Frankfurt en Rostock-Laage in Duitsland en in de USA gegeven. De trainingen in Nederland worden in Holten gegeven of op locatie rond Schiphol.

 

Kan ik elk moment met de selectie en de ATC vliegopleiding beginnen?

De selectie kan elk moment gestart worden. Een selectieprocedure is behoorlijk intensief daarom adviseren wij deze goed in te plannen met school, studie en/of examen. De ATC vliegopleiding is gebonden aan een startdatum. De eerst volgende klassen starten in januari, maart en mei 2017.

 

Als ik wordt afgewezen tijdens de selectieprocedure, mag ik deze dan nog een keer proberen?

De selectie is eenmalig. Omdat tijdens de selectieprocedure gekeken wordt naar al je talenten en capaciteiten adviseren we niet te jong met een selectie te starten. Wij adviseren een minimale leeftijd van 17 jaar.

  

Is een financiering van de opleidingskosten mogelijk zonder een borgstelling?

Een financiering voor tweederde van de opleidingskosten is mogelijk zonder een borgstelling van ouders of derden. Daar zijn uiteraard wel een paar voorwaarden aan verbonden, onder andere dat het aantoonbaar moet zijn dat jouw ouders kunnen voorzien in jouw huisvesting en levensonderhoud. Op het moment zijn we vergaand in gesprek voor een volledige financiële dekking van de opleidingskosten. Na een informatief gesprek is het mogelijk om contact te hebben met onze financieel adviseur.

 

Hoe lang bestaat de samenwerking tussen Aircrew Training Center en Lufthansa Aviation Training Pilot Academy?

Sinds juni 2013 hebben we een samenwerking. We zien dat de luchtvaart in Europa en Duitsland enorm aantrekt en dat de Terms & Conditions bij de luchtvaartmaatschappijen beduidend beter worden in vergelijking met voorgaande jaren.

 

De ATC vliegopleiding wordt in het Engels gegeven, ook de Airline Transition Course?

De Airline Transition Course wordt in Holten of op locatie in Nederland en veelal in het Nederlands gegeven. De ATC instructeurs en examinatoren hebben allemaal een Airline achtergrond en de trainingen worden vanuit een Airline methodiek gegeven. Met de Airline Transition Course wordt je voorbereid op een Internationaal assessment en zullen sommige items in het Engels gegeven worden.

 

De visie van het Aircrew Training Center is dat juniore piloten een brede basis moeten hebben met zoveel mogelijk vliegervaring en vlieguren?

Het Aircrew Training Center is in 2009 opgericht, net toen de crises in de luchtvaart begon en de luchtvaartmaatschappijen geen ab-initio piloten aannamen. Onze visie is dat een juniore piloot marketable moet zijn en minimaal 500 vlieguren moet kunnen opdoen binnen een luchtvaart environment dus als co-piloot - First Officer. Vanaf het begin heeft het Aircrew Training Center de mogelijkheid gehad ATC piloten een eerste baan aan te bieden bij een luchtvaartmaatschappij. De TR training was een laatste fase van de vliegopleiding en na de Base Check kreeg de ATC piloot een contract bij de luchtvaartmaatschappij met salaris en per diem aangeboden. De gehele vliegopleiding inclusief een selfsponsored TR training bij de luchtvaartmaatschappij werd tot 2016 aangeboden voor 125.000,- EURO.
Vanaf de zomermaanden 2016 zien we een enorme vraag bij de luchtvaartmaatschappijen in Europa, Duitsland en Nederland naar First Officer posities. Tevens is de Lufthansa Aviation Training GmbH per januari 2017 gereorganiseerd en blijft onze samenwerking met Lufthansa Aviation Training Pilot Academy GmbH. Dientengevolge richten wij ons op de ATC vliegopleiding en het netwerk van Lufthansa. Het Aircrew Training Center biedt vanaf januari 2017 een EASA integrated vliegopleiding inclusief Airline Competance Course (MCC- Jet Bridge Course) en de Airline Transition Course voor 88.500,- EURO.

 

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger