De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft sinds 2013 een samenwerking met Lufthansa - European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De ATC vliegopleiding is gericht op een cockpitfunctie bij een luchtvaartmaatschappij en wordt volgens de Lufthansa methode & procedures gegeven. Het Aircrew Training Center heeft een financieringsarrangement bij de Knab Bank.

Met de Familiarization Course wordt de ATC vliegopleiding in Nederland afgerond. In deze fase wordt ook met de studentpiloot de mogelijkheden binnen Europa en de Lufthansa Group besproken om reden dat ATC piloten voldoen aan de Lufthansa standaards. 

De ATC selectieprocedure wordt in Nederland afgenomen en is gelijkgesteld aan de Duitse selectieprocedure van de European Flight Academy. Lufthansa heeft in 2017 enorm geïnvesteerd in training en aankoop van nieuwe simulatoren en lesvliegtuigen. Met de reorganisatie van de Engelstalige opleidingen in Duitsland, Zwitserland en USA is de vliegtraining op alle locaties consequent kwalitatief hoog gestandaardiseerd. ATC piloten beginnen de integrated vliegopleiding in Frankfurt.


Financiering ATC Vliegopleiding
Het Aircrew Training Center heeft een financieringsarrangement bij de Knab Bank, onderdeel van de AEGON Bank. Een financiering voor de ATC opleidingskosten is zonder een borgstelling van ouders en vanaf september 2017 voor ATC piloten beschikbaar.

Vliegtraining wordt steeds meer digitaal, flexibel, mobiel en via zelfstudie gegeven. In de ATC selectieprocedure wordt rekening gehouden met deze dimensies. Het intakegesprek met een commissie voor toelating tot selectie is een eerste bekwaamheidsbeoordeling. Wanneer alle fases van de selectieprocedure goed zijn doorlopen, kan de studentpiloot een financieringsaanvraag doen bij de Knab Bank en staat de deur voor de ATC vliegopleiding open.

ATC Opendag - Trainingssessie
Wil je voor de ATC selectie een gratis theorieles bijwonen? Zit je in het examenjaar, heb je net een studie afgerond of wil je een studieswitch maken en ben je maximaal 28 jaar oud? Donderdagmiddag 7 december ben je van harte welkom. Aanmelden kan via de contactpagina of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., een uitnodiging met routebeschrijving wordt naar je toegestuurd. 

Wil jij je oriënteren en meer weten over de ATC Vliegopleiding?
Elke week op de maandag en woensdag zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina, je mag een voorkeur doorgeven voor een dag en tijd. Wij kijken naar de mogelijkheden en gaan een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.

 
Informatie voor toekomstige piloten en investeerders; www.pilootwordenjouwtoekomst.nl

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger