De ATC opleiding is gericht op het vliegen binnen een luchtvaart environment en volgens de Lufthansa methodiek. Ons team bestaat uit ervaren piloten en gezagvoerders, bevoegde instructeurs en examinatoren. Sinds 2013 heeft de ATC vliegopleiding een samenwerking met Lufthansa Aviation Training Pilot Academy GmbH. Vanaf 1 januari 2017 zijn alle Engelstalige trainingsorganisaties van Lufthansa en Swiss samengevoegd in de European Flight Academy.

Omdat ATC piloten voldoen aan de Lufthansa standaards is de mogelijkheid door European Flight Academy geplaatst te worden bij een luchtvaartmaatschappij in Europa of binnen het netwerk van Lufthansa.

ATC heeft met de Airline Transition Course een aanvullende training opgezet die meer ingaat op de operationele kant van het  vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. Deze training sluit ontzettend goed aan op de integrated vliegopleiding van Lufthansa - European Flight Academy en zal de afgestudeerde ATC piloot meer operationele kennis meegeven en daardoor ondersteunen met een sollicitatieprocedure bij een luchtvaartmaatschappij.

Piloot worden, jouw toekomst?
De luchtvaart is groeiend, de IATA (International Air Transport Association), voorziet een stabiele evenwichtige groei voor de komende jaren. De laatste maanden is te zien dat de perspectieven voor afgestudeerde piloten iets verbeteren. De faciliteit van Lufthansa Aviation Training group in Frankfurt is enorm, ATC piloten worden middels een jet simulator training heel goed voorbereid op een type bevoegdtraining (TR) bij een luchtvaartmaatschappij. 

Het Aircrew Training Center (ATC) is opgericht in 2009 en biedt een EASA-FCL CPL integrated vliegopleiding aan met doorstroommogelijkheden naar een luchtvaartmaatschappij.

Je bent van harte welkom op de informatieavond van dinsdag 30 mei a.s., zie contactpagina
https://www.aircrewcenter.nl/contact

 
 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger