Het Aircrew Training Center (ATC) biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De Nederlandse ATC vliegschool heeft sinds 2013 een samenwerking met Lufthansa Aviation Training Pilot Academy GmbH.

De gehele ATC vliegopleiding is gericht op een toekomstige baan bij een luchtvaartmaatschappij en wordt op Lufthansa niveau gegeven volgens de Lufthansa methode en procedures. Vanaf 1 januari 2017 zijn alle Engelstalige trainingsorganisaties van Lufthansa en Swiss samengevoegd in de European Flight Academy. 

Omdat ATC piloten voldoen aan de Lufthansa standaards is de mogelijkheid geplaatst te worden bij een luchtvaartmaatschappij in Europa of binnen het netwerk van de Lufthansa Group.

De ATC vliegschool heeft met een Familiarization Course een training opgezet die meer ingaat op de cockpitfunctie en de operationele kant van het vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. Met deze training wordt de ATC vliegopleiding afgerond. De Familiarization Course sluit heel goed aan op de integrated vliegtraining en zal de afgestudeerde ATC piloot meer kennis en vaardigheden meegeven en daardoor ook ondersteunen met een selectieprocedure bij een luchtvaartmaatschappij.


Pilot Finance ATC Vliegopleiding
Een financiering voor de ATC opleidingskosten is mogelijk vanaf augustus 2017 bij een Nederlandse bank. Pilot Finance ATC Vliegopleiding is mogelijk zonder een borgstelling van ouders. 
In de Pilot Finance zijn opgenomen de opleidingskosten van de ATC vliegopleiding, de kosten voor een garantiefonds, rentebetalingen tijdens de vliegopleiding en een voorschot op eventuele kosten voor een typebevoegdtraining voor een luchtvaartmaatschappij.

Je bent van harte welkom op de informatie - inloopavond van dinsdag 5 september a.s. om 19.30 uur te Holten. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina, een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.

Informatie over afgifte van het beroepsbrevet en de verantwoordelijkheid van een vliegschool is te lezen op: www.pilootwordenjouwtoekomst.nl

 

 


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger