De ATC opleiding is gericht op het vliegen binnen een luchtvaart environment en volgens de Lufthansa methodiek. Ons team bestaat uit ervaren piloten en gezagvoerders, bevoegde instructeurs en examinatoren. Sinds 2013 heeft de ATC vliegopleiding een samenwerking met Lufthansa Aviation Training Pilot Academy GmbH. Vanaf 1 januari 2017 zijn alle Engelstalige trainingsorganisaties van Lufthansa en Swiss samengevoegd in de European Flight Academy.

Omdat ATC piloten voldoen aan de Lufthansa standaards is de mogelijkheid door ATC en European Flight Academy geplaatst te worden bij een luchtvaartmaatschappij in Europa of binnen het netwerk van Lufthansa.

ATC heeft met de Airline Transition Course een aanvullende training opgezet die meer ingaat op de operationele kant van het  vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. Deze training sluit ontzettend goed aan op de integrated vliegopleiding van Lufthansa - European Flight Academy en zal de afgestudeerde ATC piloot meer operationele kennis meegeven en daardoor ondersteunen met een sollicitatieprocedure bij een luchtvaartmaatschappij.

Het Aircrew Training Center (ATC) is opgericht in 2009 en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan met doorstroommogelijkheden naar een luchtvaartmaatschappij.

Pilot Finance ATC Vliegopleiding

In augustus 2017 starten wij een eerste klas met een financieringsmogelijkheid voor nieuwe piloten, zonder een borgstelling van ouders. Een Pilot Finance is opgezet voor ATC piloten als alternatief voor het wegvallen van bancaire financieringen voor piloten. In de Pilot Finance zijn opgenomen de opleidingskosten voor de ATC vliegopleiding, de kosten voor een garantiefonds en een voorschot op de eventuele kosten voor een typebevoegd training voor een luchtvaartmaatschappij.

Een toelichting geven we met de informatieavond van maandag 26 juni a.s. vanaf 19.30 uur te Holten.

Aanmelden kan via contactpagina; https://www.aircrewcenter.nl/contact
Een uitnodiging met locatie en routebeschrijving wordt per email toegestuurd.


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger